SALEBODA

 

Stugan i Saleboda är en stockstuga med likartat utseende som våra stugor i Lilla Kulleryd och på Hanö. På bottenplan finns två sovrum med två sängar vardera samt WC med dusch. Kök med matplats för ca 5 personer och öppen planlösning mot vardagsrumsdelen som har soffa och fåtöljer. Trappa till rymligt sovloft där det finns gott om utrymme till sovplatser samt en mindre loungeavdelning med fåtöljer. Stort trädäck med utemöbler. Intill stugan finns en friggebod med trädgårdsredskap och snickerimöjligheter. Naturtomt.

I närområdet finns härliga skogar att vandra i och plocka blåbär, hallon, björnbär och svamp. Stugan har en båt och är man intresserad av fiske så finns läckerheter som gädda, abborre, gös mm att dra upp. Fiskekort finns att köpa i närbeläget hus för en billig peng, eller via appen iFiske, mer info i stugpärmen. Det är ca 400 m till sjön där båten ligger.

Aktiviteter och utflyktsmål (Alla länkar öppnas i nya fönster)

Alljungen -friluftsområde med bad, vandringsleder, grillplatser och skidåkning. 15 km från stugan. Kör mot Karlskrona, sväng av strax före Nävragöl.

Fina båtturer finns med skärgårdsbåtar från Karlskrona

Glasriket: Glasbruket i Kosta

Ölands Djurpark

Kanoting i Lyckebyån.

Räntemåla gård (Älgvisning)

Kalmar med bland annat Kalmar Slott

Karlskrona med Wämöparken och Marinmuseum

Barnens Gård i Lyckeby

Holmsjö och dess Hembygdsförening. Info om lokala arrangemang finns även på anslagstavlan på ICA i Holmsjö.

Emmaboda Bad och Träningscenter (Inomhus, med bland annat klättervägg och vattenrutschkana.)

Medeltidsbyn Togebodha

 

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.