HANÖ

 

Stugan på Hanö är en stockstuga med likartat utseende som våra stugor i Saleboda och Lilla Kulleryd. På bottenplan finns två sovrum, ett större med två sängar och garderober samt ett mindre med våningssäng och garderob. WC med dusch. Köket med matplats för 10 personer har öppen planlösning mot vardagsrumsdelen som har soffa och fåtöljer. Trappa till rymligt sovloft där det finns tre sängar. Det finns även utrymme till fler sovplatser där. Det finns trädäck/terass i både söder- och västerläge med utemöbler för 10 personer. Havsutsikt. I anslutning till stugan finns en redskapsbod med trädgårdsredskap. Naturtomt.

Till Hanö kommer man med båten m/s Vitaskär från fiskeläget Nogersund. Endast persontransport – på Hanö finns inga bilar. Stugan äger en egen kärra att transportera bagage med, den står i hamnen. Turen till Hanö tar ca 25 minuter. Tidtabell finns på Blekingetrafikens hemsida. Övrig info om Hanö finns på Hanö Hamn- och Byalags egen hemsida.

På Hanö bor idag cirka 10 personer året runt. Nere i hamnen på Hanö finns restaurang, museum, affär och handikappstoalett. På Hanö finns även ett vandrarhem och en bygdegård med café.

                                                     Stugliv på Hanö 2012

Aktiviteter och utflyktsmål (Alla länkar öppnas i nya fönster)

Hanö Hamn- och Byalags egen hemsida

Info om Hanö på Wikipedia

Hanö fyr

Kort avståndstabell (räknat från färjeläget i Nogersund, dvs 25 min båtresa från Hanö!)

Sölvesborg 12 km

Karlshamn 37 km

Kristianstad 42 km

Malmö 136 km